Karbošky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5-6 ks vejce
2 lžíce máslo
0.5 šálku mléko
10 dkg uzenina
5 dkg eidam
2-3 lžíce hladká mouka
1 lžíce sekaná zelená petrželka
podle chuti
sůl
vegeta
mletý pepř
trojobal
vejce
strouhanka
hladká mouka
podle potřeby
strouhanka
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a pokrájíme na kousky. Uzeninu pokrájíme, sýr hrubo nastrouháme a posekáme si petrželku. Pro vegetariány použijeme uzené tofu.

  2. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku. Jíšku zalijeme mlékem a svaříme v hustou kaši. Tu osolíme, opepříme a přidáme i trochu vegety. Kaši smícháme s uzeninou, sekanou petrželkou, sýrem a vejci. Podle potřeby zahustíme strouhankou a podle chuti osolíme. Vše důkladně promícháme a ze směsi tvoříme karbanátky. Karbošky obalíme v trojobalu a smažíme v rozehřátém tuku.

  3. Karbošky podáváme s bramborem a třeba dušeným špenátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy