Karbošky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5-6 ks vejce 2 lžíce máslo 0.5 šálku mléko 10 dkg uzenina 5 dkg eidam 2-3 lžíce hladká mouka 1 lžíce sekaná zelená petrželka podle chuti sůl vegeta mletý pepř trojobal vejce strouhanka hladká mouka podle potřeby strouhanka tuk na smažení
Postup Karbošky recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a pokrájíme na kousky. Uzeninu pokrájíme, sýr hrubo nastrouháme a posekáme si petrželku. Pro vegetariány použijeme uzené tofu.
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku. Jíšku zalijeme mlékem a svaříme v hustou kaši. Tu osolíme, opepříme a přidáme i trochu vegety. Kaši smícháme s uzeninou, sekanou petrželkou, sýrem a vejci. Podle potřeby zahustíme strouhankou a podle chuti osolíme. Vše důkladně promícháme a ze směsi tvoříme karbanátky. Karbošky obalíme v trojobalu a smažíme v rozehřátém tuku.
Karbošky podáváme s bramborem a třeba dušeným špenátem.