Karfiólek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
30 g máslo
200 g šunka
0.5 l mléko
1 ks květák
60 g parmazán
1 lžíce sekaná petrželka
30 g hladká mouka
0.5 konzervy sterilovaný hrášek
1 špetka strouhaný muškátový oříšek
podle chuti
sůl
niva

Postup přípravy receptu

  1. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku. Pozvolna ji ředíme mlékem a necháme povařit. Přidáme vejce, nahrubo nastrouhaný sýr, na drobné kousky nakrájenou uzeninu a posekanou petrželku. Hmotu osolíme, okořeníme muškátovým oříškem a smícháme s uvařeným na růžičky rozebraným květákem a sterilovaným hráškem bez nálevu.

  2. Pekáček vymažeme a vysypeme strouhankou, vyplníme připravenou směsí a karfiólek dáme asi na 1/2 hodiny zapéct. Upečený karfiólek můžeme posypat rozdrobenou nivou a dopečeme.

  3. Karfiólek podáváme s brambory a rajským nebo okurkovým salátem. Bez uzeniny vhodné pro vegetariány.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy