Karfiólek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 30 g máslo 200 g šunka 0.5 l mléko 1 ks květák 60 g parmazán 1 lžíce sekaná petrželka 30 g hladká mouka 0.5 konzervy sterilovaný hrášek 1 špetka strouhaný muškátový oříšek podle chuti sůl niva
Postup Karfiólek recept
Postup přípravy receptu
-
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku. Pozvolna ji ředíme mlékem a necháme povařit. Přidáme vejce, nahrubo nastrouhaný sýr, na drobné kousky nakrájenou uzeninu a posekanou petrželku. Hmotu osolíme, okořeníme muškátovým oříškem a smícháme s uvařeným na růžičky rozebraným květákem a sterilovaným hráškem bez nálevu.
Pekáček vymažeme a vysypeme strouhankou, vyplníme připravenou směsí a karfiólek dáme asi na 1/2 hodiny zapéct. Upečený karfiólek můžeme posypat rozdrobenou nivou a dopečeme.
Karfiólek podáváme s brambory a rajským nebo okurkovým salátem. Bez uzeniny vhodné pro vegetariány.