Karlštejnské toasty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
50 g máslo
2 ks žloutek
150 g ementál
mletý bílý pepř
20 g zelená petrželka
100 g bílá veka
mletá sladká paprika
200 ml bílé karlštejnské víno
100 g bešamelová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Plátky veky o tloušťce asi 1 cm uprostřed vydlabeme a na krátkou dobu ponoříme do bílého vína.

  2. Potom je rozložíme na plech a pokapeme částí rozpuštěného másla. Ementál nastrouháme. Ze strouhaného ementálu, bešamelové omáčky, žloutků, soli, papriky, pepře a zelené petrželky vytvoříme hustou hmotu, kterou dáme na vydlabané plátky veky.

  3. Vše pokapeme zbylým máslem a v horké troubě zapečeme.

  4. Karlštejnské toasty podáváme teplé se sklenkou dobrého vína.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy