Karotkové rizoto s česnekem a petrželkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 2 lžíce máslo 5 ks karotka 100 g parmazán 3 lžíce olivový olej 1 l zeleninový vývar 1 hrst čerstvá petrželka 350 g jasmínová rýže podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Karotkové rizoto s česnekem a petrželkou recept
Postup přípravy receptu
-
Vývar přivedeme k varu.
Ve větším rendlíku rozehřejeme olej, přidáme na plátky nakrájený česnek a po chvíli nadrobno nakrájené karotky (můžou být i nastrouhané) a opékáme 2 - 3 minuty. Vmícháme rýži a opékáme ji za častého míchání několik minut. Po naběračkách přidáváme vývar a po přidání každé naběračky mícháme, dokud se téměř všechna tekutina nevstřebá. Když je rýže téměř měkká, osolíme ji a opepříme.
Rizoto odstavíme z plotny a vmícháme máslo, nastrouhaný parmazán a nakrájenou petrželku. Podle potřeby můžeme přidat ještě trochu vývaru.
Karotkové rizoto s česnekem a petrželkou ozdobíme hoblinkami parmazánu a pokapeme olivovým olejem.