Karotkové rizoto s česnekem a petrželkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
2 lžíce máslo
5 ks karotka
100 g parmazán
3 lžíce olivový olej
1 l zeleninový vývar
1 hrst čerstvá petrželka
350 g jasmínová rýže
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vývar přivedeme k varu.

  2. Ve větším rendlíku rozehřejeme olej, přidáme na plátky nakrájený česnek a po chvíli nadrobno nakrájené karotky (můžou být i nastrouhané) a opékáme 2 - 3 minuty. Vmícháme rýži a opékáme ji za častého míchání několik minut. Po naběračkách přidáváme vývar a po přidání každé naběračky mícháme, dokud se téměř všechna tekutina nevstřebá. Když je rýže téměř měkká, osolíme ji a opepříme.

  3. Rizoto odstavíme z plotny a vmícháme máslo, nastrouhaný parmazán a nakrájenou petrželku. Podle potřeby můžeme přidat ještě trochu vývaru.

  4. Karotkové rizoto s česnekem a petrželkou ozdobíme hoblinkami parmazánu a pokapeme olivovým olejem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy