Kávovo-banánová roláda recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 5 ks vejce 4 lžíce voda 135 g cukr krystal 80 g hladká mouka 1 balíček smetanový pudinkový prášek krém 375 g máslo 3 lžíce kakao 3 dl mléko 180-200 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 3 lžíce hladká mouka 2 lžíce instatní káva na ozdobu mleté ořechy na potření meruňkový džem
Postup Kávovo-banánová roláda recept
Postup přípravy receptu
-
Vajíčka, vodu a cukr vyšleháme do husté pěny. Do směsi opatrně vmícháme mouku smíchanou s pudinkovým práškem. Těsto vylijeme na plech vyloženým pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě.
Upečený plát spolu s papírem stočíme a necháme vychladnout. Než nám roláda vychladne připravíme si krém.
Mouku, instantní kávu, kakao a vanilkový cukr smícháme dohromady, mléko dáme ohřát. Takto smíchané suroviny vmícháme do vařícího mléka a asi 3 minuty povaříme. Hmotu necháme vychladnout, přičemž ji občas promícháme. Máslo a moučkový cukr vyšleháme a potom postupně vmícháme kávovou hmotu.
Roládu rozvineme, potřeme meruňkovým džemem a krémem, z kterého si část odložíme na potření a ozdobení rolády. Po celé délce rolády položíme asi 3 banány a roládu zavineme. Vrch rolády potřeme zbytkem krému, posypeme ořechy a přizdobíme krémem a čokoládovými kávovými zrnky.
Kávovo-banánovou roládu necháme v chladu ztuhnout a uležet. Pak ji nakrájíme a můžeme podávat.