Kávovo-banánová roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
5 ks vejce
4 lžíce voda
135 g cukr krystal
80 g hladká mouka
1 balíček smetanový pudinkový prášek
krém
375 g máslo
3 lžíce kakao
3 dl mléko
180-200 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
3 lžíce hladká mouka
2 lžíce instatní káva
na ozdobu
mleté ořechy
na potření
meruňkový džem

Postup přípravy receptu

  1. Vajíčka, vodu a cukr vyšleháme do husté pěny. Do směsi opatrně vmícháme mouku smíchanou s pudinkovým práškem. Těsto vylijeme na plech vyloženým pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě.

  2. Upečený plát spolu s papírem stočíme a necháme vychladnout. Než nám roláda vychladne připravíme si krém.

  3. Mouku, instantní kávu, kakao a vanilkový cukr smícháme dohromady, mléko dáme ohřát. Takto smíchané suroviny vmícháme do vařícího mléka a asi 3 minuty povaříme. Hmotu necháme vychladnout, přičemž ji občas promícháme. Máslo a moučkový cukr vyšleháme a potom postupně vmícháme kávovou hmotu.

  4. Roládu rozvineme, potřeme meruňkovým džemem a krémem, z kterého si část odložíme na potření a ozdobení rolády. Po celé délce rolády položíme asi 3 banány a roládu zavineme. Vrch rolády potřeme zbytkem krému, posypeme ořechy a přizdobíme krémem a čokoládovými kávovými zrnky.

  5. Kávovo-banánovou roládu necháme v chladu ztuhnout a uležet. Pak ji nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy