Kazachstánský guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 palička česnek
3-4 ks cibule
2 hrnky rýže
500 g maso
podle chuti
mrkev
kurkuma
steakové koření

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kostičky, stejně tak maso nakrájíme na menší kousky. Maso můžeme zvolit vepřové, skopové či hovězí.

  2. Nejprve na rozpáleném oleji osmahneme cibuli, orestujeme v ní maso, přidáme mrkev, orestujeme, osolíme, okořeníme a zamícháme. Kazachstánský guláš se nebojíme okořenit hodně! Přidáme syrovou rýži, orestujeme, zalijeme vroucí vodou. Držíme se poměru cca 2:1 (voda:rýže). Nemícháme. Navrch vrazíme palici česneku, celou, jen sloupanou svrchu. Přikryjeme a za 15 minut je kazachstánský guláš hotový.

  3. Kazachstánský guláš rozdělíme na nahřáté talíře a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy