Kečupová marináda s medem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce kečup
1 lžíce rajčatový protlak
1 ks limetka
3 lžíce med
1-2 lžíce jablečný ocet
3 lžíce olivový olej
2 lžíce sójová omáčka
1 lžíce dijonská hořčice
3 lžíce sekaná bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Z limetky důkladně vymačkáme šťávu.

  2. Do misky dáme kečup, tekutý med, hořčici, limetkou šťávu a šleháme. Postupně zašleháme všechny ostatní ingredience, až vznikne pasta.

  3. Kečupovou marinádou potřeme maso a necháme marinovat.

  4. Kečupová marináda s medem je vhodná po marinování drůbeže i vepřového masa. Podle druhu medu trochu pozměníme i chuť marinády. Dobrý je akátový med.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!