Kečupová marináda s medem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 lžíce kečup 1 lžíce rajčatový protlak 1 ks limetka 3 lžíce med 1-2 lžíce jablečný ocet 3 lžíce olivový olej 2 lžíce sójová omáčka 1 lžíce dijonská hořčice 3 lžíce sekaná bazalka
Postup Kečupová marináda s medem recept
Postup přípravy receptu
-
Z limetky důkladně vymačkáme šťávu.
Do misky dáme kečup, tekutý med, hořčici, limetkou šťávu a šleháme. Postupně zašleháme všechny ostatní ingredience, až vznikne pasta.
Kečupovou marinádou potřeme maso a necháme marinovat.
Kečupová marináda s medem je vhodná po marinování drůbeže i vepřového masa. Podle druhu medu trochu pozměníme i chuť marinády. Dobrý je akátový med.