Keksíky Andulka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
180 g máslo
30 g kakao
70 g cukr moučka
1-2 balíčky vanilkový cukr
180 g hladká mouka
0 lžic instantní káva
podle potřeby
1 ks bílek
vlašské ořechy
na ozdobu
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. V míse vymícháme rozpuštěné a trochu vychladlé máslo nebo tuk na pečení s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme špetku soli, kakao a instantní kávu.

  2. Na vál prosejeme mouku a přidáme máslovou směs. Spolu dobře zpracujeme na těsto, které necháme v chladničce odpočinout.

  3. Z těsta uděláme na pomoučněném vále váleček a ten nakrájíme na stejné dílky. Z dílků uděláme kuličky, dlaní je trochu rozplácneme a vyskládáme na pečícím papírem vyložený plech. Půlky ořechových jader namočíme do bílku a kolečka ozdobíme.

  4. Cukroví pečeme asi 15 - 20 minut v troubě při 180 °C. Upečené a ještě teplé andulky pocukrujeme.

  5. Keksíky Andulka podáváme jako vynikající cukroví k různým svátečním příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy