Kelerábky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 2 ks vejce 2 dl mléko 1 ks cibule 5 ks kedlubna sekaná petrželka mletá sladká paprika mletý černý pepř 100 g salám junior podle potřeby polohrubá mouka tuk na smažení
Postup Kelerábky recept
Postup přípravy receptu
-
Kedlubny oloupeme a nahrubo nastrouháme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, zelenou petrželku a jemně nakrájený salám. Buď šunkový nebo junior. Hmotu trochu osolíme, opepříme, poprášíme červenou paprikou, přimícháme vejce a mléko a tolik mouky, aby vzniklo polotuhé těsto. Pro výraznější chuť přidáme i rozetřený česnek. Dobře všechno smícháme.
Lžící nabíráme hmotu a vkládáme do rozehřátého tuku nočky, které dozlatova osmažíme. Usmažené kelerábky dáváme na ubrousky, aby se odsál přebytečný tuk.
Kelerábky podáváme s vařenými brambory, zeleninou a tatarkou.