Kelerábky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
2 ks vejce
2 dl mléko
1 ks cibule
5 ks kedlubna
sekaná petrželka
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
100 g salám junior
podle potřeby
polohrubá mouka
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubny oloupeme a nahrubo nastrouháme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, zelenou petrželku a jemně nakrájený salám. Buď šunkový nebo junior. Hmotu trochu osolíme, opepříme, poprášíme červenou paprikou, přimícháme vejce a mléko a tolik mouky, aby vzniklo polotuhé těsto. Pro výraznější chuť přidáme i rozetřený česnek. Dobře všechno smícháme.

  2. Lžící nabíráme hmotu a vkládáme do rozehřátého tuku nočky, které dozlatova osmažíme. Usmažené kelerábky dáváme na ubrousky, aby se odsál přebytečný tuk.

  3. Kelerábky podáváme s vařenými brambory, zeleninou a tatarkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy