Kelímková jogurtová bábovka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 3 ks vejce 1 ks prášek do pečiva 2 kelímky cukr krupice 1 kelímek slunečnicový olej 1 ks vanilkový cukr 2 kelímky hladká mouka 1 kelímek bílý jogurt podle chuti kakao citronová kůra podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Kelímková jogurtová bábovka recept
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si oddělíme žloutky od bílků a z bílků se špetkou soli vyšleháme sníh.
Na promíchání těsta použijeme metličku. Dáme do jedné mísy jogurt, přidáme žloutky a promícháme. Postupně každou surovinu, kterou přidáme, promícháme a přidáme další. Postupujeme v pořadí jogurt - žloutky - olej - cukr - vanilkový cukr - mouka - prášek do pečiva - nastrouhaná citronová kůra.
Do předem máslem vymazané a strouhankou (nebo kokosem) vysypané formy nalijeme těsto, a to, které nám trochu zbude na dně, promícháme s lžičkou kakaa. Pak jej lžící různě na cik-cak nebo na kupky nalijeme na bílé těsto.
Troubu máme předehřátou na 170 °C, prvních 20 minut pečeme jogurtovou bábovku jen zespodu a dalších 15 minut dole i nahoře. Čas bude záležet na zvolené troubě a také formě, kterou použijeme. Může to být i o něco déle. Abychom se ujistili, že je těsto upečené, propícháme těsto páratkem. Když bude párátko suché, máme jogurtovou bábovku hotovou.
Kelímkovou jogurtovou bábovku nakrájíme na dílky a podáváme.