Kelímková margotka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 kelímku olej
2 ks vejce
1 kelímek mléko
1 balíček prášek do pečiva
2 kelímky cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
4 kelímky polohrubá mouka
1 kelímek smetana ke šlehání
1 balíček čokoláda Margot
poleva
0.5 kelímku cukr
0.5 kostky máslo
2 lžíce kakao

Postup přípravy receptu

  1. Margot nastrouháme. V míse promícháme s ostatními surovinami, tzn. že přidáme celá vejce, olej, cukr, mléko, polohrubou mouku s práškem do pečiva, vanilkový cukr a smetanu ke šlehání. Vytvoříme lité těsto.

  2. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech (nebo pečící papír) a v předehřáté troubě upečeme.

  3. Na polevu umícháme rozpuštěné máslo s cukrem a kakaem. Polevu si připravíme během pečení moučníku.

  4. Ještě teplou kelímkovou margotku potřeme polevou a necháme zatuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy