Keňské fazole recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
100 g máslo
1 ks šalotka
100 g anglická slanina
500 g fazolové lusky
podle chuti
sůl
čerstvý tymián
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Šalotku s česnekem oloupeme a nakrájíme najemno. Plátkovou anglickou slaninu nakrájíme na kousky.

  2. Očištěné fazole spaříme v osolené vodě a ihned zchladíme v ledové vodě. Vyjmeme fazole z vody a necháme je okapat.

  3. Na másle zpěníme najemno nakrájenou šalotku, česnek, slaninu a tymián. Přidáme fazole, prohřejeme a dochutíme solí a pepřem.

  4. Keňské fazole podáváme jako chutnou přílohu například ke steakům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy