Kežmarské roštěnky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 100 g tuk 150 g cibule 500 ml smetana 1 lžička hladká mouka 50 g rajský protlak 1 lžička mletá sladká paprika mletý černý pepř 600 g hovězí roštěná
Postup Kežmarské roštěnky recept
Postup přípravy receptu
-
Roštěnou podle potřeby očistíme a nakrájíme na plátky. Roštěnky omyjeme a osušíme. Na okrajích plátky lehce nařízneme. Naklepeme je, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Cibuli očistíme a nasekáme najemno.
V pánvi nebo tlakovém hrnci rozpálíme olej a roštěnky v něm osmahneme z obou stran. Maso vyjmeme a do výpeku přidáme jemně pokrájenou cibuli. Osmahneme, přidáme protlak s paprikou, podlijeme vodou a promícháme. Do omáčky vrátíme maso, uzavřeme a dusíme doměkka.
Kežmarské roštěnky vyjmeme. Šťávu zaprášíme moukou, podlijeme smetanou a povaříme. Maso vrátíme do omáčky prohřát a můžeme servírovat.
Kežmarské roštěnky podáváme s opečenými brambory.