Kimchi salát recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 l voda 2 ks mrkev 1 lžíce med 1 lžíce chilli 1 lžíce čerstvý zázvor 1 ks jarní cibulka 1 lžíce rybí omáčka 1 ks pekingské zelí 3 lžíce mořská sůl sezamová semínka
Postup Kimchi salát
Postup přípravy receptu
-
Nejprve rozpůlíme malé pekingské zelí, následně rozkrojíme na čtvrtiny. Odkrojíme košťál a překrájíme na cca 5 cm široké pruhy. Připravíme si větší mísu s cca litrem vody, nasypeme do ní nakrájené zelí, zasypeme 3 vrchovatými lžícemi mořské soli a pořádně promícháme. Zelí ponoříme a zatížíme například poklicí. Necháme takto odležet 2 hodiny
Mezitím si nasekáme jarní cibulku nadrobno, 2 malé mrkve nastrouháme nahrubo, prolisujeme stroužky česneku a asi 3 cm zázvoru oloupeme a nastrouháme najemno. Připravíme si pastu k ochucení salátu
V misce smícháme připravený česnek a zázvor, chilli, med a rybí omáčku. Vše důkladně lžičkou promícháme a vznikne nám červená pasta
Nasolené zelí několikrát důkladně propláchneme a přecedíme, abychom ho zbavili soli. Do mísy poté dáme důkladně propláchnuté zelí, mrkev, jarní cibulku a připravenou pastu. Vše důkladně promícháme, nejlépe v potravinářských rukavicích. Po důkladném promíchání by měly být všechny kousky rovnoměrně obaleny připravenou červenou pastou
Hotový kimchci salát napěchujeme do větší sklenice, necháme 1 - 2 dny přikrytý kvasit při pokojové teplotě, poté uzavřeme a skladujeme v lednici
Kimchi salát podáváme jako přílohu, shora ještě každou porci posypeme sezamovým semínkem.