Kjopalo recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 1 špetka sůl 1 lžíce ocet 3 ks lilek 1 lžíce olivový olej 5 ks červená paprika
Postup Kjopalo recept
Postup přípravy receptu
-
Papriku a lilek omyjeme a osušíme.
Troubu necháme rozehřát na 250 °C, na plech rozložíme pečící papír a na něj naklademe papriky a lilek, po mírném zčernání obrátíme a toto opakujeme, až máme papriky i lilky připečené ze všech stran. Poté je dáme asi na 15 minut zapařit do hrnce s poklicí a pak oloupeme, z paprik odstraníme jadérka a stopky, z lilku pouze stopky.
Zeleninu nakrájíme na kousky, dáme do mísy, zakapeme olejem, octem, přidáme sůl a rozetřený česnek a vše důkladně promícháme. Můžeme přidat 2 nakrájená rajčata, ale není to nutné.
Kjopalo podáváme jako přílohu. Nejlépe se hodí ke grilovaným specialitám.