Kladenská placka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
6 ks brambory
300 g salám
300 g eidam
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na pánev s rozpáleným olejem dáme asi 1,5 až 2 cm tlustou vrstvu hrubě nastrouhaných brambor, na ni poklademe nastrouhaný salám - množství a druh záleží na nás. Nakonec posypeme strouhaným sýrem. Necháme asi 5 minut stát.

  2. Rozšleháme si vejce se solí a pepřem a celou kladenskou placku přelijeme. Pečeme, až vejce ztuhne. Poté pomocí talíře placku obrátíme a dopečeme i z druhé strany.

  3. Když není doma salám, je to dobré i bez něj. A takto si mohou kladenskou placku dopřát i vegetariáni.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy