Klobásové kapsy recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 ks vejce koření 1 balíček listové těsto 4 ks upečené vinné klobásy 8 - 10 lžic uvařené zelí
Postup Klobásové kapsy
Postup přípravy receptu
-
Listové těsto vyválíme na pomoučněné desce na slabý plát. Plát rozřízneme na obdélníky. Velikost obdélníků musíme přizpůsobit velikosti klobásových šneků
Klobásu stočenou do šneka zbavíme špejle a položíme na jednu půlku obdélníku. Na klobásu navrstvíme asi 2 lžíce uvařeného zelí. Pokud máte rádi kořeněné pokrmy, můžete náplň kapsy posypat svým oblíbeným kořením. Druhou půlku těsta přehneme přes klobásu se zelím a otevřené strany vzniklé kapsy k sobě přitiskneme. Okraje přehneme směrem nahoru
Takto připravíme i další kapsy
Každou klobásovou kapsu potřeme rozšlehaným vajíčkem, položíme na plech s pečícím papírem a pečeme dozlatova v předehřáté troubě. Pečeme při 150 °C asi 15 - 20 minut
Upečené klobásové kapsy podáváme teplé.