Kočičák recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g máslo
500 g brambory
2 ks cibule
500 g bílé kysané zelí
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme doměkka v osolené vodě se špetkou kmínu.

  2. Mezitím si v kastrolu dozlatova osmahneme cibulku nakrájenou na proužky.

  3. Vařené brambory slijeme, ještě horké přidáme k cibulce a šťouchadlem nahrubo rozmačkáme (nemá to být kaše).

  4. Kysané zelí taky slijeme a pořádně zamícháme se šťouchanými bramborami. Nakonec polijeme rozpuštěným máslem.

  5. Kočičák je nejlepší jako příloha k pečeným masům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy