Kolínkový guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
1 ks cibule
250 g kolínka
1 kostka bujón
gulášové koření
150 g vepřové maso

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme lahůdkovou papriku nebo gulášové koření. Zalijeme troškou vody a dobře promícháme, aby se paprika či koření dobře rozmíchalo.

  2. Pak přidáme další vodu - asi do 1,5 litru a bujon se solí. Případně přidáme další koření a olej. Základ guláše necháme přijít k varu a přidáme vepřové maso. S výhodou mražené, předem nakrájené na kostky či mleté upravené do placiček. Po asi 5 minutách varu přidáme kolínka a vaříme podle návodu na obalu zpravidla, zhruba 13 - 17 minut. Pak kolínkový guláš odstavíme a necháme těstoviny dojít.

  3. Kolínkový guláš podáváme nejlépe teplý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy