Kolínské řepánky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g cukr
sůl
1 ks vejce
70 g tuk
20 g droždí
500 g hladká mouka
50 g máslo na potření

Postup přípravy receptu

  1. Zaděláme vláčné těsto jako na vdolky a necháme je vykynout. Řepu jemně nastrouháme, podlijeme vodou a dusíme asi 30 minut. Přidáme umletý mák a společně ještě asi 10 minut podusíme. Náplň musí být hodně hustá. Hotovou náplň okořeníme a necháme vychladnout. Z vykynutého těsta vykrajujeme stejně velké kousky, naplníme je nádivkou a upravíme z nich malé bochánky. Na pomaštěném plechu je necháme vykynout, potřeme je rozpuštěným máslem a ve středně teplé troubě je upečme dočervena.

  2. Náplň: 500g cukrové řepy, 100g mletého máku, na špičku nože mletého hřebíčku a mleté skořice, 1/8l vody


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy