Kolínské řepánky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g cukr sůl 1 ks vejce 70 g tuk 20 g droždí 500 g hladká mouka 50 g máslo na potření
Postup Kolínské řepánky recept
Postup přípravy receptu
-
Zaděláme vláčné těsto jako na vdolky a necháme je vykynout. Řepu jemně nastrouháme, podlijeme vodou a dusíme asi 30 minut. Přidáme umletý mák a společně ještě asi 10 minut podusíme. Náplň musí být hodně hustá. Hotovou náplň okořeníme a necháme vychladnout. Z vykynutého těsta vykrajujeme stejně velké kousky, naplníme je nádivkou a upravíme z nich malé bochánky. Na pomaštěném plechu je necháme vykynout, potřeme je rozpuštěným máslem a ve středně teplé troubě je upečme dočervena.
Náplň: 500g cukrové řepy, 100g mletého máku, na špičku nože mletého hřebíčku a mleté skořice, 1/8l vody