Kompot z jablek a sušených švestek recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 kg jablko
voda
2 lžičky mletá skořice
100 - 150 g sušené švestky

Postup přípravy receptu

  1. Na recept použijeme sladká jablka a vypeckované sušené švestky. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na kostičky

  2. Jablka vhodíme do hrnce, podlijeme vodou tak, aby byla jablíčka ponořená. Na středním ohni dusíme jablíčka téměř do rozvaření. Asi po 15 minutách přidáme i sušené švestky rozkrájené na kousky. Doba přípravy záleží na druhu jablek. V závěru přípravy jablíčka můžeme mírně rozmačkat. Jablečný kompot se švestkami dochutíme mletou skořicí. Není třeba doslazovat

  3. Kompot z jablek a sušených švestek ihned podáváme jako zdravou svačinku, je výborný ještě horký.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!