Konšelská játra recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 dkg olej 2 ks vejce 1-2 lžíce voda 2 lžíce kečup 30 dkg vepřová játra 15 dkg šunkový salám 1 konzerva zeleninové lečo
Postup Konšelská játra recept
Postup přípravy receptu
-
Játra očistíme a nakrájíme na slabé nudličky. Stejně tak šunkový salám.
Na oleji mírně orestujeme játra. Přidáme šunkový salám, krátce osmahneme a mírně směs zalijeme vodou. Játra asi 5 minut dusíme. Přidáme malou sklenici leča a játra dusíme dalších 5 minut. Nakonec do směsi rozklepneme vejce, zamícháme a necháme játra zahustit.
Konšelská játra podáváme ihned. Vhodnou přílohou k játrům jsou brambory nebo čerstvé pečivo.