Konšelská játra recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 dkg olej
2 ks vejce
1-2 lžíce voda
2 lžíce kečup
30 dkg vepřová játra
15 dkg šunkový salám
1 konzerva zeleninové lečo

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme a nakrájíme na slabé nudličky. Stejně tak šunkový salám.

  2. Na oleji mírně orestujeme játra. Přidáme šunkový salám, krátce osmahneme a mírně směs zalijeme vodou. Játra asi 5 minut dusíme. Přidáme malou sklenici leča a játra dusíme dalších 5 minut. Nakonec do směsi rozklepneme vejce, zamícháme a necháme játra zahustit.

  3. Konšelská játra podáváme ihned. Vhodnou přílohou k játrům jsou brambory nebo čerstvé pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy