Kontrabáš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g sýr
500 g pohanka
3 lžíce olej na smažení
300 g uzený bůček
1 kg vařené brambory
máslo na vymazání
podle chuti
2-3 stroužky česnek
sůl
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku uvaříme podle návodu doměkka.

  2. Zeleninu včetně brambor oloupeme. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Bůček a brambory nakrájíme an kostky. Sýr nastrouháme.

  3. Na rozehřátém oleji orestujeme cibuli a česnek dorůžova. Přidáme bůček na necháme ho pustit šťávu. Pak přidáme uvařenou pohanku, brambory a směs ochutíme solí, pepřem a majoránkou. Směs necháme prohřát a odstavíme.

  4. Zapékací misku vymažeme máslem. Vložíme do ní připravenou směs, zasypeme sýrem a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C

  5. kostky nakrájené brambory osolíme a uvaříme a přidáme do směsi bůčku a pohanky. Jemně promícháme, vložíme do zapékací misky, zasypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme v troubě při 200 stupních. Pečeme ¨5 - 10 minut.

  6. Hotový zapečený kontrabáš ihned servírujeme. Je dobrý s lehkým zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy