Kopaničářská kyselica recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

40 g slanina
2-3 stroužky česnek
sůl
1-2 ks vejce
1-2 ks brambory
50 cl mléko
1 ks cibule
kmín
50 g klobása
1 lžička mletá sladká paprika
150-200 g kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky, klobásu na kolečka. Zeleninu očistíme. Cibuli a česnek nasekáme najemno, brambory nakrájíme na kostičky.

  2. V hrnci orestujeme slaninu, aby pustila tuk. Vsypeme cibuli a na slanině ji osmahneme. Přidáme papriku a na horkém tuku ji rozpustíme, ale nespálíme. Byla by hořká. Přilijeme vodu, přidáme na kolečka klobásy a kostičky brambor, česnek, zelí, sůl, kmín, česnek a vaříme až do změknutí brambor. Pak do kyselice vmícháme vejce a po chvíli polévku zalijeme mlékem.

  3. Kopaničářskou kyselicu podáváme nejlépe teplou. Vynikající je s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy