Kopaničářská kyselica recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 40 g slanina 2-3 stroužky česnek sůl 1-2 ks vejce 1-2 ks brambory 50 cl mléko 1 ks cibule kmín 50 g klobása 1 lžička mletá sladká paprika 150-200 g kysané zelí
Postup Kopaničářská kyselica recept
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na kostičky, klobásu na kolečka. Zeleninu očistíme. Cibuli a česnek nasekáme najemno, brambory nakrájíme na kostičky.
V hrnci orestujeme slaninu, aby pustila tuk. Vsypeme cibuli a na slanině ji osmahneme. Přidáme papriku a na horkém tuku ji rozpustíme, ale nespálíme. Byla by hořká. Přilijeme vodu, přidáme na kolečka klobásy a kostičky brambor, česnek, zelí, sůl, kmín, česnek a vaříme až do změknutí brambor. Pak do kyselice vmícháme vejce a po chvíli polévku zalijeme mlékem.
Kopaničářskou kyselicu podáváme nejlépe teplou. Vynikající je s čerstvým pečivem.