Kořeněný hroznový kompot recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 l voda
400 g cukr krupice
1 lžička kyselina citronová
1 kg bílé hroznové víno
1 kg červené hroznové víno
podle chuti
hřebíček

Postup přípravy receptu

  1. Celé hrozny (použijeme jen pevné bobule) propláchneme a necháme okapat. Pozor, bobulky z hroznů neodtrháváme, nýbrž odstřihujeme, aby se nepoškodily a nevytekla z nich šťáva.

  2. Kuličky vína rozdělíme nejlépe v barevných vrstvách do čistých zavařovacích sklenic a do každé z nich přidáme pár hřebíčků, které hroznový kompot provoní.

  3. V hrnci svaříme 1 l vody s cukrem a kyselinou citronovou. Horkým cukrovým rozvarem zaléváme hrozny ve sklenicích a důkladně uzavřeme.

  4. Hroznový kompot sterilujeme při teplotě 75 °C asi 10 - 15 minut. Podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!