Kořeněný hroznový kompot recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 l voda 400 g cukr krupice 1 lžička kyselina citronová 1 kg bílé hroznové víno 1 kg červené hroznové víno podle chuti hřebíček
Postup Kořeněný hroznový kompot recept
Postup přípravy receptu
-
Celé hrozny (použijeme jen pevné bobule) propláchneme a necháme okapat. Pozor, bobulky z hroznů neodtrháváme, nýbrž odstřihujeme, aby se nepoškodily a nevytekla z nich šťáva.
Kuličky vína rozdělíme nejlépe v barevných vrstvách do čistých zavařovacích sklenic a do každé z nich přidáme pár hřebíčků, které hroznový kompot provoní.
V hrnci svaříme 1 l vody s cukrem a kyselinou citronovou. Horkým cukrovým rozvarem zaléváme hrozny ve sklenicích a důkladně uzavřeme.
Hroznový kompot sterilujeme při teplotě 75 °C asi 10 - 15 minut. Podáváme podle chuti.