Kořeněný pečený králík recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 3 lžíce olej 2 ks cibule 2 lžíce sádlo 1 ks králík 0.5 lžičky koření divočina 2-3 lžičky grilovací koření 10 dkg anglická slanina 1 lžíce pikantní kečup podle chuti sůl mletý pepř
Postup Kořeněný pečený králík recept
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, odblaníme a nasekáme na porce. Porce potřeme prolisovaným česnekem.
V pekáčku rozehřejeme olej a sádlo. Vložíme porce králíka, na kostičky nakrájenou anglickou slaninu. Osolíme, opepříme, posypeme divočinou a grilovacím kořením. Přidáme nakrájenou cibuli, necháme ji zpěnit, podlijeme horkou vodou a pečeme ve vyhřáté troubě. Když maso částečně změkne, obrátíme a upečeme dočervena. Asi 15 minut před dokončením přidáme lžíci pikantního kečupu. Během pečení přeléváme maso šťávou dle potřeby.
Kořeněného pečeného králíka podáváme s bramborovými knedlíky.