Kořeněný vánoční punč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 15 ml rum 1 ks pomeranč 1 ks citron 6 ks hřebíček 3 ks badyán 15 ml griotka 1 l červené víno 500 ml černý čaj 3 ks celá skořice
Postup Kořeněný vánoční punč recept
Postup přípravy receptu
-
Ze všeho nejdříve si uvaříme silný černý čaj a připravíme si ostatní ingredience. Ovoce nakrájíme na plátky, použijeme chemicky neošetřené plody, které jen omyjeme.
Čaj svaříme s vínem, na plátky nakrájeným citronem a kořením.
Do džbánu dáme kolečka pomeranče, ale lze přidat i jiné ovoce (jablka, jahody, višně, brusinky apod.). Ovoce zalijeme rumem, griotkou a dolijeme horkým čajem s vínem.
Kořeněný vánoční punč rozléváme do sklenic a horký podáváme.