Kotletka s vůní Itálie recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 ks mozzarella
2 lžíce olivový olej
1 ks zakysaná smetana
1 ks cibule (velká)
8 ks cherry rajčátka
4 plátky vepřová šunka
4 plátky vepřová kotleta bez kosti
podle chuti
sůl
pepř mletý
grilovací koření
příloha
brambory
salát
okurky a rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si naklepeme vepřové kotlety bez kosti na tenké plátky a osolíme a opepříme, nakonec posypeme grilovacím kořením dle chuti. Potřeme olivovým olejem a dáme naležet do lednice. Mezitím si připravíme přeliv ze zakysané smetany, nastrouhané mozzarelly a celého neuvařeného vejce. Celou směs pořádně promícháme. Dále si nakrájíme velkou cibuly na pěkná tenká kolečka, a také si rozpůlíme cherry rajčátka. Můžeme si v průběhu přípravy dát vařit také brambory jako přílohu k celému pokrmu.

  2. Po asi půl hodině, kdy se nám maso v lednici odleželo ho vytáhneme a naskládáme do pekáčku vymaštěném zbytkem olivového oleje a pokladeném asi půlkou koleček z cibule. Na maso dále navrstvíme zbytek cibule a přeložíme plátkem vepřové šunky. Veškeré suroviny v pekáčku potřeme vytvořenou směsí z mozzarelly a smetany s vejcem. Poté na závěr umístíme rozkrojená rajčátka, aby se krásně rozpekla. Pekáček zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě asi na 220°C přibližně 25 minut. Poté odklopíme a dopékáme na nižší teplotě asi dalších 25 minut dokud nám sýrová směs nezezlátne.

  3. Kotletku s vůní Itálie podáváme s vařeným bramborem a zeleninovou oblohou z rajčat a okurek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy