Kovářská topinka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks vejce
2 plátky šunka
4 plátky cibule
2 lžíce hořčice
3 lžíce kečup
1 plátek eidam
3 lžíce olej nebo sádlo
1 plátek tvrdší krajíc chleba
na ozdobu
1 ks rajče
1 ks sterilované okurky

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozehřejeme sádlo, vložíme topinku a opečenou obrátíme, potřeme česnekem. Poklademe ji kolečky cibule, plátkem sýra, pokapeme trochou kečupu a nakonec položíme šunku.

  2. Na druhé pánvi rozklepneme vejce a topinku opatrně obrátíme šunkou dolů - na vajíčko. Opékáme tak dlouho, dokud se vajíčko neusmaží. Vrchní část topinky potřeme česnekem.

  3. Hotovou kovářskou topinku přendáme na talíř, pokapeme kečupem a hořčicí, poklademe cibulí a další oblohou podle chuti. Popíjíme pivo, víno, ale i výborný zázvorový čaj.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy