Kovářská topinka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 ks vejce 2 plátky šunka 4 plátky cibule 2 lžíce hořčice 3 lžíce kečup 1 plátek eidam 3 lžíce olej nebo sádlo 1 plátek tvrdší krajíc chleba na ozdobu 1 ks rajče 1 ks sterilované okurky
Postup Kovářská topinka recept
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi rozehřejeme sádlo, vložíme topinku a opečenou obrátíme, potřeme česnekem. Poklademe ji kolečky cibule, plátkem sýra, pokapeme trochou kečupu a nakonec položíme šunku.
Na druhé pánvi rozklepneme vejce a topinku opatrně obrátíme šunkou dolů - na vajíčko. Opékáme tak dlouho, dokud se vajíčko neusmaží. Vrchní část topinky potřeme česnekem.
Hotovou kovářskou topinku přendáme na talíř, pokapeme kečupem a hořčicí, poklademe cibulí a další oblohou podle chuti. Popíjíme pivo, víno, ale i výborný zázvorový čaj.