Křehulky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 ks vejce
5 ks žloutek
280 g cukr moučka
1 lžička citronová šťáva
podle potřeby
50 g tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Do misky dáme celé vejce, přidáme žloutky, citronovou šťávu a přisypeme cukr. Elektrickým šlehačem šleháme do husté světlé pěny (asi 5 minut).

  2. Těsto lžičkou naléváme do vymazaných formiček. Těsto dáváme do poloviny až tří čtvrtin, protože při pečení křehulky hodně naběhnou.

  3. Cukroví vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C a pomalu pečeme asi 10 minut. Potom snížíme teplotu na 50 - 60 °C a dosušíme, trvá to asi 10 - 15 minut.

  4. Vytáhneme z trouby jednu křehulku a zkusíme, jestli se dá vyklopit. Když ano, vytáhneme celý plech a křehulky vyklepneme z formiček. Pokud ještě ve formičce drží, necháme ještě chvíli sušit a potom zkusíme znovu.

  5. Křehulky můžeme polít čokoládou a naplnit šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy