Křemešník recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 ml olej 5 ks vejce 500 ml mléko 500 g tvaroh cukr krupice 1 ks listové těsto 1 ks vanilkový cukr 200 g krupicový cukr 2 balíčky vanilkový pudinkový prášek
Postup Křemešník recept
Postup přípravy receptu
-
Listové těsto vyválíme na velikost plechu tak, aby byly pokryty i okraje plechu.
Na plech vyložený pečícím papírem těsto přendáme a propícháme vidličkou.
Tvaroh ušleháme společně s cukrem, vanilkovým cukrem, vanilkovými pudinky, 4 žloutky, 1 vejcem, olejem a mlékem do krému. Krém nalijeme na těsto a dáme péct.
Křemešník pečeme asi 20 minut na středním stupni. Krátce před dopečením potřeme povrch buchty ušlehanými bílky s trochou cukru. Křemešník dáme ještě na chvilku zapéct do trouby. Upečený křemešník necháme vychladnout.
Křemešník nakrájíme a můžeme podávat.