Kreolské gumbo s červenými fazolemi a rýží recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 ks cibule
0 šálků mouka
2 ks zelená paprika
3 lžičky rostlinný olej
0 lžiček tabasco
2 ks řapíkatý celer
0 lžiček mletá sladká paprika
0 lžiček worcesterová omáčka
0 kostek kuřecí bujon
2 lžičky kajenské koření
10 ks tygří kreveta
0 lžiček omáčka z pálivých papriček
0 šálků kvalitní uzenina
příloha
2 ks jarní cibulka
0 šálků červené fazole
0 šálků dlouhozrnná hnědá rýže

Postup přípravy receptu

  1. Jarní cibulku nakrájíme na jemno. Zelenou papriku, česnek, celer a cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Kvalitní uzeninu bez slupky nakrájíme na kostičky.

  2. Červené fazole uvaříme podle návodu. Hnědou rýži uvaříme také podle návodu a na několik posledních minut vaření přidáme do hrnce fazole. Pak vodu scedíme, do hrnce přidáme jarní cibulku a smícháme. Mezitím v pánvi přivedeme k varu šálek vody a pomalu v ní rozpustíme za stálého míchání bujónovou kostku.

  3. Ve velké pánvi zahřejeme na mírném ohni 2 lžičky rostlinného oleje. Pak přidáme mouku, až má tekutina pastovou konzistenci a za stálého míchání ji ohříváme dozlatova, následně odstraníme pánev z plotny, přidáme do pánve trochu kuřecího vývaru a mícháme, až se všechny ingredience spojí a vznikne omáčka. Pokud je tekutina hrudkovitá, použijeme ruční mixér.

  4. Hlubokou pánev ohřejeme na vyšší teplotu a přidáme do ní 1 lžičku oleje, nakrájenou cibuli, papriky, celer a česnek a vaříme 2 - 3 minuty. Ještě přidáme uzeninu a suché koření. Vše asi 1 minutu mícháme. Přidáme krevety s omáčkou, tabasco, worcester a 3 - 4 minuty povaříme.

  5. Kreolské gumbo podáváme s uvařenou hnědou rýží a červenými fazolemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy