Kreolské gumbo s červenými fazolemi a rýží recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 1 ks cibule 0 šálků mouka 2 ks zelená paprika 3 lžičky rostlinný olej 0 lžiček tabasco 2 ks řapíkatý celer 0 lžiček mletá sladká paprika 0 lžiček worcesterová omáčka 0 kostek kuřecí bujon 2 lžičky kajenské koření 10 ks tygří kreveta 0 lžiček omáčka z pálivých papriček 0 šálků kvalitní uzenina příloha 2 ks jarní cibulka 0 šálků červené fazole 0 šálků dlouhozrnná hnědá rýže
Postup Kreolské gumbo s červenými fazolemi a rýží recept
Postup přípravy receptu
-
Jarní cibulku nakrájíme na jemno. Zelenou papriku, česnek, celer a cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Kvalitní uzeninu bez slupky nakrájíme na kostičky.
Červené fazole uvaříme podle návodu. Hnědou rýži uvaříme také podle návodu a na několik posledních minut vaření přidáme do hrnce fazole. Pak vodu scedíme, do hrnce přidáme jarní cibulku a smícháme. Mezitím v pánvi přivedeme k varu šálek vody a pomalu v ní rozpustíme za stálého míchání bujónovou kostku.
Ve velké pánvi zahřejeme na mírném ohni 2 lžičky rostlinného oleje. Pak přidáme mouku, až má tekutina pastovou konzistenci a za stálého míchání ji ohříváme dozlatova, následně odstraníme pánev z plotny, přidáme do pánve trochu kuřecího vývaru a mícháme, až se všechny ingredience spojí a vznikne omáčka. Pokud je tekutina hrudkovitá, použijeme ruční mixér.
Hlubokou pánev ohřejeme na vyšší teplotu a přidáme do ní 1 lžičku oleje, nakrájenou cibuli, papriky, celer a česnek a vaříme 2 - 3 minuty. Ještě přidáme uzeninu a suché koření. Vše asi 1 minutu mícháme. Přidáme krevety s omáčkou, tabasco, worcester a 3 - 4 minuty povaříme.
Kreolské gumbo podáváme s uvařenou hnědou rýží a červenými fazolemi.