Krkonošská cibulačka s masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 2 ks vejce petrželka 2 ks brambory 2 ks cibule 1 ks celer voda 3 ks mrkev 2 ks petržel koření polévkové drcený kmín 200 g hovězí maso příloha 100 g chléb
Postup Krkonošská cibulačka s masem recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso uvaříme doměkka.
Zatím si očistíme zeleninu (kromě cibule) a brambory a nakrájíme je na kostičky. Houby očistíme a podusíme ve vlastní šťávě. Cibule nakrájíme na kolečka.
Z vývaru vyndáme maso a vsypeme do něj zeleninu, houby i česnek - kromě cibule. Vše vaříme doměkka. Pak přidáme kolečka cibule a podle chuti kmín. Maso necháme trochu vychladit a nakrájíme jej na kostičky.
Do polévky zašleháme syrová vejce a necháme je srazit. Dochutíme polévkovým kořením, solí a nakonec do polévky vložíme nadrobno krájenou petrželovou nať a kostky hovězího masa.
Na rozpálené pánvi osmažíme nasucho kostičky chleba.
Krkonošskou cibulačku s masem servírujeme horkou a do každé porce vložíme osmažený chléb.