Krkonošská houbová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 50 g máslo 250 g brambory 250 ml smetana 50 g celer 80 g mrkev 200 g houby 60 g hladká mouka 1 lžíce sekaný kopr podle chuti sůl ocet drcený kmín mletý černý pepř 1 kostka bujon
Postup Krkonošská houbová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory nakrájíme. Houby, mrkev a celer očistíme. Houby nakrájíme na menší kostičky, mrkev na kolečka, celer na špalíčky.
Z másla a mouky připravíme jíšku. Zalijeme ji vodou, rozmícháme a vše přivedeme k varu. Do polévky vmícháme masox, brambory, houby, mrkev, celer, sůl, pepř a kmín. houbovou polévku necháme vařit, než zelenina změkne. Zatím si z vajíček na pánvi připravíme míchaná vajíčka.
Když jsou zeleniny i houby měkké, zjemníme krkonošskou houbovou polévku smetanou a dochutíme octem.
Krkonošskou houbovou polévku zdobíme smaženými vajíčky a koprem. Polévku ihned podáváme.