Krkonošský toast recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 20 dkg máslo 25 dkg veka 400 g žampiony 125 ml smetana ke šlehání 15 dkg šunkový salám 20 dkg eidam (45%) podle potřeby sůl na ozdobu petrželka červená kapie
Postup Krkonošský toast recept
Postup přípravy receptu
-
Z veky nakrájíme plátky. Z jedné strany je potřeme rozpuštěným máslem a v troubě prudce opečeme.
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Na troše zbylého másla je podusíme doměkka. Pak je osolíme a promícháme se smetanou.
Na opečené plátky veky klademe kornoutky z plátků šunkového salámu, které plníme žampionovou směsí. Povrch sypeme strouhaným sýrem, pokapeme zbylým máslem a prudce v troubě zapečeme.
Krkonošské toasty ozdobíme kapií a petrželkou a ihned podáváme.