Krnovský kapřík recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 kg kapr
marináda
2 stroužky česnek
2 lžičky sůl
1 l mléko
2 lžičky sušený česnek
na obalení
hladká mouka
0 lžiček mletá sladká paprika
0 lžiček grilovací koření bez soli
podle potřeby
olej na smažení
podle chuti
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Porce kapra poskládáme do mísy nebo hrnce, který se dá uzavřít. Do mléka přidáme sůl, sušený česnek a prolisovaný česnek. Kapra zalijeme ochuceným mlékem, uzavřeme a dáme do chladničky na 24 hodin. Maso můžeme občas obrátit. Sůl zpevní maso a mléko ho zbaví pachuti.

  2. Mouku promícháme s paprikou, grilovacím kořením a čerstvě mletým pepřem. Kapří porce necháme jen okapat bez oplachování a obalíme ve směsi mouky s paprikou a kořením.

  3. Kapří plátky osmažíme z obou stran v rozpáleném oleji.

  4. Krnovského kapříka podáváme s bramborovým salátem nebo s bramborovou kaší či jen tak s chlebem. Pokud nepočítáme marinování, je to velmi rychlé jídlo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy