Krnovský kapřík recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 kg kapr marináda 2 stroužky česnek 2 lžičky sůl 1 l mléko 2 lžičky sušený česnek na obalení hladká mouka 0 lžiček mletá sladká paprika 0 lžiček grilovací koření bez soli podle potřeby olej na smažení podle chuti mletý černý pepř
Postup Krnovský kapřík recept
Postup přípravy receptu
-
Porce kapra poskládáme do mísy nebo hrnce, který se dá uzavřít. Do mléka přidáme sůl, sušený česnek a prolisovaný česnek. Kapra zalijeme ochuceným mlékem, uzavřeme a dáme do chladničky na 24 hodin. Maso můžeme občas obrátit. Sůl zpevní maso a mléko ho zbaví pachuti.
Mouku promícháme s paprikou, grilovacím kořením a čerstvě mletým pepřem. Kapří porce necháme jen okapat bez oplachování a obalíme ve směsi mouky s paprikou a kořením.
Kapří plátky osmažíme z obou stran v rozpáleném oleji.
Krnovského kapříka podáváme s bramborovým salátem nebo s bramborovou kaší či jen tak s chlebem. Pokud nepočítáme marinování, je to velmi rychlé jídlo.