Krokeťáčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
100 g máslo
50 g šunka
3-4 dl mléko
vegeta
50 g strouhaný parmazán
80 g polohrubá mouka
na obalení
1 ks vejce
strouhanka
hladká mouka
podle potřeby
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Dvě vejce uvaříme natvrdo. Zchladíme je, oloupeme a nakrájíme na kostky.

  2. V kastrolku rozpustíme na mírném ohni máslo. Přidáme mléko, mouku a sůl. Dobře rozmícháme a dáme z ohně. Necháme vychladnout. Do vychladlé směsi přimícháme 2 syrová vejce a nakrájená vařená vajíčka. Přidáme trochu vegety, strouhaný sýr a drobně posekanou šunku.

  3. Těsto dáme na vál a pomocí lžičky formujeme malé kroketky, které obalíme

  4. v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Krokeťáčky smažíme dozlatova v rozehřátém tuku ze všech stran.

  5. Krokeťáčky podáváme třeba se špenátem a bramborem nebo jen s houskou a třeba s okurkou. Bez šunky vhodné i po vegetariány.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy