Krokeťáčky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 4 ks vejce 100 g máslo 50 g šunka 3-4 dl mléko vegeta 50 g strouhaný parmazán 80 g polohrubá mouka na obalení 1 ks vejce strouhanka hladká mouka podle potřeby tuk na smažení
Postup Krokeťáčky recept
Postup přípravy receptu
-
Dvě vejce uvaříme natvrdo. Zchladíme je, oloupeme a nakrájíme na kostky.
V kastrolku rozpustíme na mírném ohni máslo. Přidáme mléko, mouku a sůl. Dobře rozmícháme a dáme z ohně. Necháme vychladnout. Do vychladlé směsi přimícháme 2 syrová vejce a nakrájená vařená vajíčka. Přidáme trochu vegety, strouhaný sýr a drobně posekanou šunku.
Těsto dáme na vál a pomocí lžičky formujeme malé kroketky, které obalíme
v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Krokeťáčky smažíme dozlatova v rozehřátém tuku ze všech stran.
Krokeťáčky podáváme třeba se špenátem a bramborem nebo jen s houskou a třeba s okurkou. Bez šunky vhodné i po vegetariány.