Krupice s jablečným džusem a ovocem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo na smažení
příloha
2 ks jablko
2 lžíce med
50 g hroznové víno
směs
1-2 ks citron
400 ml jablečný džus
150 g hrubá krupice
na ozdobu
1 lžička mletá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Krupici zalijeme džusem a citronovou šťávou a necháme nasáknout - alespoň 3 hodiny. Občas vše vidličkou promícháme. Pokud krupice není dostatečně měkká, přidáme ještě trochu džusu.

  2. Oloupeme jablka, nakrájíme je na kousky a osmažíme na másle spolu s hroznovým vínem a medem přibližně 10 minut.

  3. Poté ovoce navršíme na krupici, posypeme skořicí a podáváme. Krupice s jablečným džusem a ovocem podáváme dětem, ale chutná i dospělým.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy