Krupičková polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
2 lžíce máslo
1 l voda
3 lžíce krupička
100 g kořenová zelenina
0 kostek zeleninový bujón
podle chuti
sůl
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu důkladně očistíme a připravíme si ostatní suroviny potřebné na tento recept.

  2. Do rozpuštěného másla vsypeme krupičku a osmažíme, přidáme vejce, sůl, nasekanou petrželku a mícháme tak dlouho, až se utvoří žmolky.

  3. Základ krupičkové polévky zalijeme vodou, přidáme nastrouhanou zeleninu, bujon a vaříme, dokud zelenina nezměkne.

  4. Krupičkovou polévku podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy