Kvalitní domácí kečup recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

14 dkg cukr
3 dkg sůl
4 lžíce ocet
24 dkg cibule
2 kg rajče
4 ks hřebíček
1 špetka mletá skořice
1 lžička mletá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu důkladně očistíme.

  2. Rajčata a cibuli nakrájíme nadrobno, vsypeme do hrnce a dáme vařit na půl až jednu hodinu. Po uvaření vše rozmixujeme a přidáme zbytek ingrediencí. Mletou papriku použijeme sladkou nebo pálivou - podle chuti. Vaříme další půl hodinu, občas promícháme a v případě zhoustnutí dolijeme troškou vody podle toho, jak chceme mít kečup hustý. Abychom neměli v kečupu slupky a semínka z rajčat, vše propasírujeme přes sítko.

  3. Kvalitní domácí kečup přelijeme do čistých skleniček a zavařujeme cca 20 minut.

  4. Hotový kvalitní domácí kečup používáme podle chuti při přípravě jídel nebo k přímé spotřebě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!