Kvašáková polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
10 g máslo
bobkový list
nové koření
1 kelímek zakysaná smetana
1 ks větší cibule
mletý černý pepř
1500-200 ml voda nebo vývar
2 ks větší brambory
celý černý pepř
200 g kvašáky

Postup přípravy receptu

  1. Kvašáky si nastrouháme, ale můžeme použít i protlak ze sklenice, který je běžně k dostání v polských obchodech.

  2. Na másle zpěníme nasekanou cibulku s trochou česneku, přidáme kvašáky i se šťávou a necháme podusit doměkka. Zalijeme cca 1,5 l vody (nebo vývaru), přidáme sůl a koření.

  3. V jiném hrnci povaříme do poloměkka brambory nakrájené na kostičky. Přidáme je i s vodou, ve které se uvařily, do kvašákového základu, přidáme smetanu a provaříme. Pokud máme rádi hustější polévky, můžeme ji zahustit moukou. Zdravější verzi kvašákové polévky zahustíme ovesnými vločkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy