Kvašáková polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 10 g máslo bobkový list nové koření 1 kelímek zakysaná smetana 1 ks větší cibule mletý černý pepř 1500-200 ml voda nebo vývar 2 ks větší brambory celý černý pepř 200 g kvašáky
Postup Kvašáková polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Kvašáky si nastrouháme, ale můžeme použít i protlak ze sklenice, který je běžně k dostání v polských obchodech.
Na másle zpěníme nasekanou cibulku s trochou česneku, přidáme kvašáky i se šťávou a necháme podusit doměkka. Zalijeme cca 1,5 l vody (nebo vývaru), přidáme sůl a koření.
V jiném hrnci povaříme do poloměkka brambory nakrájené na kostičky. Přidáme je i s vodou, ve které se uvařily, do kvašákového základu, přidáme smetanu a provaříme. Pokud máme rádi hustější polévky, můžeme ji zahustit moukou. Zdravější verzi kvašákové polévky zahustíme ovesnými vločkami.