Kvašáky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

13 dkg sůl
3 l voda
3 kg okurky
podle chuti
kopr
vinný list
křenový list

Postup přípravy receptu

  1. Do pětilitrového kameninového hrnce si nachystáme asi 3 kg větších okurek, převaříme 3 l vody, přidáme 13,5 dkg soli a necháme projít varem.

  2. Na dno hrnce dáme krajíček chleba v plátýnku. Je to pro rychlejší kvašení, ale není to nutné. Okurky propícháme vidličkou a klademe do hrnce. Prokládáme koprem, vinným listem a křenovým listem.

  3. Po naplnění zalijeme nálevem, může být i teplý. Hrnec zatížíme, aby okurky byly potopené v nálevu. Asi po 10 dnech můžeme kvašáky koštovat.

  4. Kvašáky jsou nejlepší k čerstvému chlebu se sádlem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy