Kvašený zelný salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8-12 stroužků česnek
3 lžíce sůl
5 ks cibule
1 l voda
1 ks mrkev
3 ks feferonka
1 hlávka zelí
1 lžička glutasol
3 lžičky hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Zelí odkrojíme od košťálu a listy nakrájíme na větší čtverečky, asi 2 x 2 cm. Cibuli nakrájíme na větší kostky a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle na dlouhé nudličky. Feferonky nakrájíme na proužky a česnek prolisujeme.

  2. Vše dobře promícháme. Přidáme glutasol, sůl, dobře promícháme a směs napěchujeme do 3 - 4 litrové láhve.

  3. V trošce vody rozděláme mouku a nalijeme ji do do připraveného litru vody a necháme přejít varem. Necháme ji vychladnout a nakonec ji nalijeme do láhve. Hrdlo přikryjeme víčkem nebo talířkem a uložíme ji někde u zdroje tepla. Kvašený zelný salát necháme asi 5 dní kvasit v teple. Potom láhev uložíme do chladna.

  4. Kvašený zelný salát podáváme jako přílohu k masu či zelenině.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy