Kvásovka s houbami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3-4 stroužky česnek 6 ks brambory 1 ks cibule 0 ks celer 2 ks mrkev 1 ks petržel 200 g hříbky 2 lžíce hladká mouka 2-3 dl smetana na vaření 1-2 kostky bujon podle chuti sůl 1 lžíce ocet vegeta drcený kmín
Postup Kvásovka s houbami recept
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce si připravíme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, očištěné a nakrájené houby (hříbky nebo žampiony), na velmi drobno nakrájenou nebo nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel), celou cibuli a pokrájené stroužky česneku.
Zalijeme vodou, přidáme sůl a kmín a přivedeme k varu. Vaříme asi 30 minut. Vyjmeme cibuli, vhodíme bujonovou kostku a zahustíme 12% smetanou se 2 lžícemi hladké mouky. Po provaření odstavíme z plotny a podle potřeby dochutíme octem (asi 1 lžící) a vegetou nebo podravkou, popřípadě ještě 1 stroužkem prolisovaného česneku.
Kvásovku s houbami můžeme s čerstvým chlebem či pečivem podle chuti, dobrá je i samotná.