Květáková omáčka recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
- sůl 1 plátek máslo 1 l mléko pažitka 1 ks květák 0,5 l vývar z uzeného masa 1 lžička podravka 3 lžíce hladká mouka 3 špetky muškátový oříšek petrželová nať 1,5 lžíce ghí
Postup Květáková omáčka
Postup přípravy receptu
-
Malý květák očistíme a nakrájíme na kousky
Na lžíci a půl přepuštěného másla - ghí umícháme světlou zásmažku z lžíce hladké mouky. Vmícháme studený vývar z uzeného masa a přivedeme k varu. Pokud máme k dispozici horký vývar, použijeme nejprve mléko a teprve potom vývar
Dále vmícháme mléko s rozkvedlanou moukou, nakrájený květák, osolíme, dochutíme muškátovým oříškem a můžeme použít i podravku. Omáčku vaříme 20 minut. Nakonec přidáme plátek másla a trochu nasekané petrželky s pažitkou (asi 1 lžíci)
Květákovou omáčku podáváme s těstovinami nebo brambory.