Květáková polévka bez mouky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
3 l voda
1 ks květák
1 lžíce olivový olej
1 kostka zeleninový bujon
2 lžičky mořská sůl
podle chuti
2 kuličky nové koření
4 kuličky celý černý pepř
2 špetky Nori vločky

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na olivovém oleji ji osmažíme, až zesklovatí. Přilijeme vodu a osolíme. Jakmile voda začne vřít, přidáme zeleninový bujon, drcený kmín, očištěný květák rozkrájený na menší kousky a květák povaříme doměkka.

  2. Poté šťouchadlem rozmělníme přímo v hrnci nadrobno. Podle chuti přidáme ke květáku kuličky pepře, kuličky nového koření a Nori vločky z mořské řasy. Květákovou polévku necháme dojít pod pokličkou a za pár minut podáváme.

  3. Květákovou polévku bez mouky podáváme teplou jako chutný zdravý pokrm.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!