Kyjevská kotleta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

80 máslo
4 ks kuřecí řízek
podle chuti
sůl
na obalení
2 ks vejce
strouhanka
hrubá mouka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí řízky omyjeme, osušíme a rozklepeme pomocí paličky do šířky. Obložíme hranolky ztuhlého másla a osolíme. Volné konce masa přeložíme přes máslo a upevníme párátky, aby máslo při pečení nevytékalo.

  2. Kyjevské kotlety obalíme v hrubé mouce, rozšlehaném vajíčku se solí a v proseté strouhance.

  3. Masové balíčky smažíme v rozpáleném oleji dozlatova z obou stran.

  4. Takto připravené kyjevské kotlety podáváme s bramborovou kaší a doplníme oblíbenou studenou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy