Kyjevský kotlet podle norem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 dkg máslo
60 dkg kuřecí prsní řízek
podle chuti
sůl
trojobal
3 ks vejce
strouhanka
hladká mouka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Správný kyjevský kotlet je z vykostěných prsou, u nichž je ponechané křidélko. Po usmažení vytváří dojem kotlety, ale můžeme použít samotný prsní řízek.

  2. Řízky nakrojíme, zlehka naklepeme a do středu každého položíme kousek ztuhlého másla, osolíme, přeložíme okraje a sklepeme řízek paličkou nebo jen řízek zabalíme tak, aby máslo nevyteklo. Řízky obalíme v trojobalu a usmažíme na oleji.

  3. Kyjevský kotlet podle norem podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší. Na talíři po rozkrojení vytéká z řízku chutné máslo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!