Labužnická musaka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek olej 2 lžíce máslo brambory 250 ml mléko 1 ks cibule 3 ks rajče 1 ks lilek oregano mletý pepř 1 lžíce hladká mouka 180 g bílý jogurt 500 g mleté maso 100 g tvrdý sýr 1 konzerva protlak
Postup Labužnická musaka recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Osmahneme ji na oleji. Přidáme maso a opečeme. Přidáme očištěná a nakrájená rajčata, malý protlak, česnek, oregano a pepř a 10 minut vše dusíme. Směs osolíme.
Veliký lilek omyjeme, nakrájíme na tenká kolečka a osmahneme na oleji. Brambory oloupeme, nakrájíme na 5 mm silné plátky a uvaříme do poloměkka v osolené vodě, scedíme. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme chladným mlékem, rozmícháme a 15 minut provaříme. Omáčku zchladíme, vmícháme vejce, jogurt, strouhaný sýr a sůl.
Zapékací mísu vymažeme. Dáme lilek, brambory, maso, bešamel, lilek, brambory a bešamel. Labužnickou musaku zapékáme dozlatova.