Labužnický koláč s drobenkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
100 g cukr
500 g jahody
2 lžíce citronová šťáva
1 lžíce škrobová moučka
drobenka
cukr
máslo
hrubá mouka
těsto
125 ml olej
1 ks vejce
1 ks prášek do pečiva
250 ml podmáslí
150 g cukr moučka
0.5 lžičky mletá skořice
200 g hrubá mouka
200 g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Jahody nakrájíme na kousky a promícháme s cukrem. Do hrnečku dáme citronovou šťávu a promícháme dohladka se lžící škrobu. Směs přidáme k jahodám, promícháme a necháme stát.

  2. Troubu dáme předehřejeme na 220 °C.

  3. Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto. Dobře promícháme vejce s cukrem, moukou, podmáslím, olejem a práškem do pečiva. Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem, pokryjeme jahodami a posypeme drobenkou.

  4. Troubu stáhneme na 180°C a labužnický koláč pečeme cca 40 minut dorůžova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy