Labužnický koláč s drobenkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- náplň 100 g cukr 500 g jahody 2 lžíce citronová šťáva 1 lžíce škrobová moučka drobenka cukr máslo hrubá mouka těsto 125 ml olej 1 ks vejce 1 ks prášek do pečiva 250 ml podmáslí 150 g cukr moučka 0.5 lžičky mletá skořice 200 g hrubá mouka 200 g polohrubá mouka
Postup Labužnický koláč s drobenkou recept
Postup přípravy receptu
-
Jahody nakrájíme na kousky a promícháme s cukrem. Do hrnečku dáme citronovou šťávu a promícháme dohladka se lžící škrobu. Směs přidáme k jahodám, promícháme a necháme stát.
Troubu dáme předehřejeme na 220 °C.
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto. Dobře promícháme vejce s cukrem, moukou, podmáslím, olejem a práškem do pečiva. Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem, pokryjeme jahodami a posypeme drobenkou.
Troubu stáhneme na 180°C a labužnický koláč pečeme cca 40 minut dorůžova.